top of page

Botoks Uygulamaları

Botoks Nedir?

Laboratuvar ortamında bakterilerden elde edilen biyolojik maddenin marka adı botokstur. Tıpta çizgili ve düz kasların fazla kasılmasının sebep olduğu düşünülen birçok hastalıkta başarı sağlayan botoks uygulamaları, günümüzde artık kozmetik amaçlı olarak da yapılmaktadır. Botoks, reçete edilen bir ilaç olduğu için, yalnızca bir diş hekimi veya Botoks uygulamasında yetkin ve deneyimli bir sağlık profesyoneli tarafından denetim altında kullanılması önemlidir.

2-Figure1-1_edited.jpg

Botoks Yılan Zehri Midir?

Botoks, yılan zehri değildir.  Clostridium Botulinum bakterlerince sentezlenen toksinin laboratuvar saflaştırılması ile elde edilir. 

77fb44e5cf18259815afb70d14eca53b.jpg

Diş Hekimliğinde Botoks Uygulamaları Nelerdi?

Diş hekimliğinde Botoks, şu gibi durumların tedavisinde kullanılabilir:

  • Bruksizm: Botoks, kasların rahatlamasını sağlamak için diş çekme veya kenetleme yaptıran hastalarda kullanılabilir.

' K1.jpg
  • Tmj (Temporomandibular eklem bozukluğu): Botoks, ağrı ve sertlik hissi olan Tmj hastalarında kullanılabilir.

 

  • Gülüş estetiği: Botoks, gülümseme çizgilerinin azaltılması için kullanılabilir.

Botoks Güvenli Midir?

Evet, Botoks genellikle yetkin bir sağlık profesyoneli tarafından denetim altında ve küçük dozlarda kullanıldığında güvenli olarak kabul edilir. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından ve dünyada 70'den fazla ülkede onaylanmıştır. Estetik uygulamaların başlamasından sonra botoksun popülaritesi artmıştır. Bunun temel nedeni, prosedürün ameliyatsız olması ve yüzdeki kırışıklıklar ve ince çizgilerin görünümünü etkili bir şekilde azaltma yeteneğidir.

Botoks uygulamasını kimler yapabilir?

Botoks uygulaması, Türkiye gibi birçok ülkede, diş hekimleri, doktorlar gibi lisanslı sağlık profesyonellerince uygulanabilir. Bu profesyoneller, Botoks uygulamasının kullanımı konusunda eğitimli ve sertifikalı olup Botoks uygulamasının güvenli ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlamak için gerekli tüm önlemleri alır.

AdobeStock_57651921.jpeg
974977F6-9FC8-42BA-ABFF-C5E6B0131DE1.jpg
Bruksizm (diş sıkma), clenching (diş gıcırdatma) tedavis nasıl yapılır?

Diş sıkma (bruksizm) ve diş gıcırdatma tedavisi genellikle birçok yöntemin birleştirilmesiyle yapılır. Botoks, diş sıkma veya gıcırdatma yaparken kullanılan kasların rahatlamasını sağlayabilir.

C2UQlrJXAAAB80F.jpg
Botoksun etkisi geçince yüz daha mı kötü bir hal alır?

Botoks'un etkileri kalıcı değildir, bu nedenle tedavinin etkileri geçtikten sonra tedavi edilen kırışıklıklar ve ince çizgiler tekrar ortaya çıkabilir. Ancak, Botoks'un yüzünüzü tedavi öncesinden daha kötü hale getirmediğini unutmamak önemlidir. Tedavi öncesinde olan kırışıklıklar ve ince çizgiler, Botoks'un etkileri geçtikten sonra hala orada olacaktır. Ayrıca, Botoks'un etkileri düzenli aralıklarla tedavi tekrarlamak suretiyle korunabilir.

Botoksun etki mekanizması nasıldır?

Botoks, sinir impulslarını kaslara ileten asetilkolin adlı bir kimyasalın salınmasını engelleyerek çalışır. Botoks, bir kas içine enjekte edildiğinde, o kasın sinir impulslarını geçici olarak önler ve kasın gevşemesine neden olur. Bu nedenle, botoks, kasın çekilmesini veya kenetlenmesini engelleyerek diş sıkma veya gıcırdatmayı azaltabilir. 

botulinum-neurotoxin-type-a-molecule-kateryna-konscience-photo-library.jpg

Botoks moleküler modeli

Botoks Fiyatı Nedir?

Botoks fiyatı: botoksu uygulayan hekimin deneyimine, uygulanan miktara ve yapılan bölge sayısına göre değişir. Halka açık platformlarda fiyat bilgisi paylaşmak yasal değildir.

bottom of page